Friday, April 16, 2010

Судир меѓу полицијата и продавачите на пазарот во Шуто Оризари

Вчера во единствената ромска заедница во светот Шуто Оризари, имаше остар судир помеѓу полицијата и Ромите продавачи на пазарот. Министерството за внатрешни работи имаше акција за запленување на брендирана стока од ромскиот пазар која доведе до остар судир кој заврши со повредени лица од двете страни.

Партија за интеграција на Ромите ја осудува полициската бруталност во акцијата и однесување на граѓаните.

Се надеваме дека во блиска иднина ќе има намалување на тензиите и вакви акции нема да се повторат.

Може да погледнете видео на следниот линк:

http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/mile-15-04.wmv&VestID=122096