Thursday, April 8, 2010

Честит 8 април


Партијата за интеграција на Ромите-ПИР сака да им го честита 8 април на сите Роми ширум светот и да им посака убав помин за меѓународниот ден на Ромите. Од 2009 година, 8 април е неработен ден за вработените Роми во Република Македонија.