Tuesday, May 4, 2010

ПИР пријави расистичка група до Министерството за внатрешни работи

Почитувани членови, симпатизери и пријатели

Сакаме да Ве информираме дека Партијата за интеграција на Ромите ја пријави македонската фејсбук група "Ајде да се собереме 50 луѓе за да убиеме 100 Цигани" во Министерството за внатрешни работи на Република Македонија.

Процедурата за компјутерски престап и расистичка омраза започна вчера на 3 мај 2010 година. Сите членови на оваа група ќе бидат повикани на информативен разговор и ќе бидат испрашани.

Со почит, раководство на Партијата за интеграција на Ромите-ПИР.